Begrippen

Tinten wand- en vloertegels
Een tegel is een natuurproduct. Daarom zijn kleine tintafwijkingen normaal. Voordat u met de klus begint is het van groot belang op iedere verpakking het afgedrukte tintnummer te controleren. Let er dus op dat u altijd verpakkingen met een gelijk tintnummer koopt. Alleen dan kunt u er zeker van zijn dat uw tegels kleurrijk harmoniëren. Om kleurvlekken te voorkomen neemt u, tijdens het tegelen, de tegels afwisselend uit verschillende verpakkingen. Kleurafwijkingen tussen unie- en decortegels zijn om productietechnische redenen niet te vermijden.

Tinten en monstertegels
Een monstertegel zal vrijwel altijd iets afwijken van de definitieve bestelling. De reden is dat deze tegels bijna altijd uit een andere productie komen.

Hoeveel tegels heeft u nodig?                                                                                                                

Stel eerst het aantal vierkante meters vast dat u gaat betegelen. Voor één vierkante meter heeft u het volgend aantal tegels nodig:
Bereken gemiddeld tussen de 10 en 15% of tel de tegels uit. Neem altijd extra tegels  mee voor de breuk- en snijverliezen.

Gekalibreerd en gerectificeerd                                                                                                                    Gerectificeerde tegels worden na het bakproces precies op maat geslepen. Gekalibreerde tegels zijn precies haaks gemaakt in alle richtingen. Bovendien wordt het oppervlak van de tegel afgevlakt. Dat biedt de mogelijkheid om tegels met een minimale voeg te verwerken.

Wat zijn Porcellanato  tegels
Dit is een nieuwe manier van tegels maken.  Porcellanato wordt onder een hogere druk geperst en onder hogere temperaturen gebakken dan ander vloertegels. De tegels sterker en vrijwel altijd vorstbestendig.

De letter R en cijfer betekend bij antisliptegels?
De letter R en cijfer geven aan de stroefheid van de vloertegel. Hoe hoger de cijfer hoe stroever de tegel is. R9 is de meest voorkomende bij woonkamervloeren, R10 komt vaker voor in badkamers of ruimtes waar de vloer nat wordt. R11,R12 en R13 komen vaak voor in openbare ruimtes.