Reinigen van tegels na oplevering

In het verleden waren tegels allemaal geglazuurd en gevoegd met zilverzand/cement.  Dankzij het glazuur hechtte het zilverzand/cement nauwelijks aan de tegel . De tegels reinigen met groene zeep was voldoende.

Tegenwoordig kennen we veel verschillende tegels, zoals antislip en ongeglazuurde tegels. Tijdens het voegen blijkt hoe makkelijk het moderne hybride of  epoxyvoegmateriaal hecht aan de tegel. Als de voeg na het verwerken nog op de tegel zit, dan is de klant uiteraard ontevreden. Het materiaal is  er namelijk  bijna niet meer af te krijgen, zodra het ingedroogd is.

Het is belangrijk om een tegelvloer na oplevering, met een juist reinigingsmiddel schoon te maken, zoals bijvoorbeeld    HMK R59 Tegel- en sanitairreiniger  van Moeller Stone Care.

Voor een tevreden klant geven wij het volgende advies.

REINIGEN
Na oplevering van de woning, kunt u de cementsluier en het bouwvuil verwijderen.
Doe dit eerst met een oude droge doek en later met schoonwater zonder toevoegingen van schoonmaak middelen.

Mocht het zo zijn dat nog niet alle sluier is verwijderd kunt u de onderstaande stappen doorlopen.

Zorg dat voor het reinigen het oppervlak en de voegen zijn natgemaakt. Verwijderen van bouwvuil en cementsluier met  HMK R59 Tegel- en sanitairreiniger.

Mengen 1:10 met water, 10 minuten laten weken, schrobben en goed naspoelen met schoon water.

Jammer genoeg zijn nog niet alle aannemers of bouw adviseurs op de hoogte van de negatieve uitwerkingen van groene zeep.

Kortom gebruik geen groene zeep om tegels te reinigen vuil wordt hiermee opgesloten onder de waslaag die hierdoor achterblijft. Heeft u toch groene zeep gebruikt dan moet de waslaag eerst worden opgelost/ verwijderd voordat de tegels schoongemaakt kunnen worden. Met de  Moeller Stone Care R55 Grondreiniger kunt u de waslaag oplossen na een aantal keer reinigen zal u resultaat gaan zien.

Let op! Test altijd de zuurbestendigheid van de tegel.